Störst succé vid middagsbordet i påsk var denna frusna citrontårta. Den är helt perfekt att ta fram efter en litet mastig middag. Supergod men fräsch! Tårtan är lagom stor för ca 6 personer. Prova själv!
Finaste G och jag kommer nästa gång att helt strunta i digestivebotten och istället göra dubbel sats av parfaiten.
Frusen citrontårta
1 citron
1/2 lime
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
10 Digestivekex
50 gr smält smör
- Smula sönder Digestivekexen i en mortel.
- Blanda kexsmulorna med det smälta smöret.
- Tryck ut degen i botten av en form med löstagbar botten.
- Vispa grädden.
- Dela äggen och lägg gulorna i en stor skål.
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Riv skalet på citron och lime samt pressa ut saften.
- Blanda äggulor, strösocker, vaniljsocker, citron- och limeskal, citron- och limesaft samt creme fraiche.
- Vänd försiktigt i vispgrädde och äggvita.
- Blanda väl men försiktigt.
- Ställ formen i frysen täckt med plastfolie, i minst 4 timmar.
- Garnera med citron eller limeskivor alternativt rivet skal av dessa, vid servering.